Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Πλάτρες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Συντεταγμένες34°53′20″N 32°51′54″EΤο χωριό Πλάτρες (ή Πάνω Πλάτρες όπως μετονομάστηκε τα τελευταία χρονια μετά την μετονομασία του χωριου Τορνάρηδες σε Κάτω Πλάτρες) βρίσκεται στο υψόμετρο των 1200 μέτρων ενω απέχει περί τα 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού και 5 χιλιόμετρα νότια της πλατείας Τροόδους.
Οι κάτοικοι του χωριού αριθμούν τους 280, ενώ κατά την τουριστική περίοδο ξεπερνούν τους 10000. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με τον τουρισμό.
Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στην Παναγία Φανερωμένη, ενώ υπάρχουν στο χωριό πολλά παρεκκλήσια.
Το κτίριο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς των Πλατρων εχει αναπαλαιωθεί και μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο, όπου φιλοξενούνται πολλές εκδηλώσεις. Η κεντρική αίθουσα έχει ονομαστεί «Αίθουσα Γιώργος Σεφέρης».
Πολλά φυσικά μονοπάτια περνούν μεσα απο τις Πλάτρες με πιο διαδεδομενα το μονοπάτι των Καληδονιών (το οποίο και οδηγεί στον ομώνυμο καταρράκτη), το μονοπάτι του Μιλλομέρη (οδηγεί στον ομώνυμο καταρράκτη) και το μονοπάτι του Γεφύριου της Μηλιάς.
Το Αθλητικο Κέντρο Πλατρών διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου, μίνι ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιραςαντισφαίρισηςπετόσφαιραςχειροσφαίρισης και χώρους γυμναστηρίου.

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου