Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Καταχώριση ιστολογίου από το χρήστη Theocharis Nick

Προβλήματα στα σημερινά δρομολόγια 19/06

Προβλήματα παρουσιάζονται στα σημερινά δρομολόγια 19/06 ! Πιο συγκεκριμένα φαίνεται οτι χάλασε το…Δείτε περισσότερα
Πριν από 34 λεπτά
Ο/Η Yiannos σχολίασε την καταχώριση ιστολογίουΕνημέρωση για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Επιβατών Προαστιακού του/τηςEmilios
"Εύγε !!!"
Πριν από 8 ώρες
Ο/Η Spyros_Kinetta σχολίασετην καταχώριση ιστολογίουΕΚΛΟΓΕΣ και εντύπωσης από έναν πρώην εργαζόμενο συνεπιβάτη του/της ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΛΑΝ
"Φίλε Σταύρο, σε…"
Πριν από 12 ώρες
Emilios commented onΤΣΕΛΕΠΙΔΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ'sstatus
"καλησπερα…"
Πριν από 19 ώρες
Καταχώριση ιστολογίου από το χρήστη Emilios

Ενημέρωση για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Επιβατών Προαστιακού

Ενημέρωση για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Επιβατών Προαστιακού…Δείτε περισσότερα
Πριν από 19 ώρες
Το μέλος ΤΣΕΛΕΠΙΔΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ δημοσίευσε μιακατάσταση
"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΑ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ"
χθες
Εικονίδιο προφίλΟ/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗκαι ο/η Ntina Chronopoulouεγγράφηκαν ως μέλη στο δίκτυο Επιβάτες Προαστιακού
χθες
Ο/η dp προώθησε την ανάρτηση ιστολογίουΕΚΛΟΓΕΣ και εντύπωσης από έναν πρώην εργαζόμενο συνεπιβάτη του/της ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΛΑΝ
Τρίτη

ΣΗΜΑ

" style="margin: 0px; padding: 5px; border: 0px; outline: 0px; vertical-align: baseline; clear: left; position: relative; word-wrap: break-word; background: none 0px 0px no-repeat scroll rgb(255, 255, 255);">
Μπορεί τα δρομολογία Κόρινθος -Τρίπολη να μην ανοίκουν στον προαστιακό ωστόσο μετά την αναβάθμιση των γραμμών και την εκκίνηση απο τον σταθμό του προαστιακού στην Κόρινθο ίσως πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό το δρομολογίο. Γιατί Σάββατα , Κυριακές και αργίες να έχει ένα μόνο δρομολόγιο απο Νάυπλιο ? Γιατί δεν βάζουν πρωινό- βραδυνό δρομολόγιο ώστε να μπορεί κανείς να πάει μία βόλτα στο Νάυπλιο ? Τι νόημα έχουν τα 4 δρομολόγια την ημέρα απο και προς Τρίπολη , με ελάχιστες ενδιάμεσες στάσεις , προσπερνώντας χωριά με πολύ νεολάια και έντονη κινητικότητα των κατοίκων προς Κόρινθο και Νάυπλιο ? Εγώ πάντος όσες φορές έτυχα καθημερινή στον σταθμό της Κορίνθου να ξεκινά το δρομολόγιο της Τρίπολης μόνο ελάχιστους μετανάστες είδα να μπαίνουν στο τραίνο. Και νομίζω ότι φταίνε τα δρομολόγια . Δε νομίζω να έχει κανείς αμφιβολία ότι αν είχε μερικά πρωινά δρομολόγια για Ναύπλιο- Τρίπολη την Κυριακή , με επιστροφή το απόγευμα-βράδυ δεν θα το αξιοποιούσαν ένα σωρό Αθηναίοι αλλα και επαρχιώτες? 
Σχόλιο από τον/την stefanosat074 στις 16 Μάρτιος 2010 στις 21:29
Πιστευω πως εαν ηταν ετσι και τα δρομολογια ηταν πρωι βραδυ τα σαββατοκυρικα με ανταποκριση με τον προαστιακο απο Αθηνα θα υπηρχε μεγαλυτερη κινητικοτητα . Και εαν σκεφτουμαι οτι τα καυσιμα εχουν παει στα υψη το θεωρω σιγουρο οτι θα χρησιμοποιηουσε το τρενο αρκετος κοσμος.
Σχόλιο από τον/την Manolis Wallace στις 17 Μάρτιος 2010 στις 14:18
Και υπάρχουμε και εμείς που ζούμε στο Ναύπλιο και μετακινούμαστε με τον προαστιακό στην Αθήνα για τη δουλειά μας (ναι, είναι αλήθεια, δεν είμαι ο μόνος).

Για εμένα είναι άξιο απορίας πως έγινε η επιλογή των ωρών έστω για αυτά τα λίγα δρομολόγια που υπάρχουν (τις καθημερινές). Φαντάζομαι θα μπορούσε να υπάρχει ένα πρωινό για όποιον πάει στη δουλειά του και αντίστοιχα ένα βραδυνό για την επιστροφή. Το πόσο *λάθος* είναι τα δρομολόγια τώρα φαίνεται και από το πόσο άδεια είναι κάθε φορά τα τρένα για ένα προορισμό που κάθε άλλο παρά λίγους επισκέπτες δέχεται.
Σχόλιο από τον/την ΜΑΡΙΟΣ στις 17 Μάρτιος 2010 στις 20:46
Έχω στα χέρια μου φυλλάδιο του ΟΣΕ με δρομολόγια που ίσχυαν από την 1η Ιουνίου του 1986 που έπεσε εντελώς τυχαία στα χέρια μου. Η αξία του είναι και λίγο συμβολική για μένα γιατί την ίδια μέρα γεννήθηκα! Η αιτία που το αναφέρω είναι ότι διαβάζοντάς το παρατηρεί κανείς πως η απόσταση Κόρινθος-Άργος καλυπτόταν τότε σε 1 ώρα το πολύ και μάλιστα με τον παλιό σταθμό της Κορίνθου σε μεγαλύτερη απόσταση από το σημερινό του Προαστιακού! Σήμερα και ενώ δόθηκαν πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ για την περίφημη ανακαίνιση επίσημα η χρονοαπόσταση είναι 1 ώρα και 5΄!!! Προσωπικά ως επιβάτης το έχω διανύσει πρόσφατα σε 50 μόλις λεπτά ενώ και από μηχανοδηγό έχω ακούσει ότι μπορεί χαλαρά να γίνει 45΄. Κατά τα άλλα εύχομαι καλά ταξίδια σε αυτήν την ιστορική γραμμή με την ελπίδα κάποτε να βρεθούν πόροι για να αναβαθμιστεί πραγματικά και να μην ξανακλείσει. Όσο για τα δρομολόγια που αναφέρατε αν βρεθεί τρόπος να εκτελούνται 8 ημερησίως μέχρι Ναύπλιο, με μια σχετική βελτίωση των χρόνων διαδρομής και με την έλευση της ηλεκτροκίνησης μέχρι την Κόρινθο το τρένο καθίσταται ανταγωνιστικό ακόμη και έναντι του Ι.Χ. για το κομμάτι μέχρι Ναύπλιο (για Τρίπολη η σύγκριση είναι λίγο δύσκολη λόγω του αυτοκινητοδρόμου, όπου απαιτείται να είσαι φανατικά τρενόφιλος για να το προτιμήσεις-πάντως η διαδρομή είναι καταπληκτική).
Σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος του Επιβάτες Προαστιακού για να προσθέσετε σχόλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου