Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Πληροφορίες για το λιμάνι των Κυθήρων

Το νέο λιμάνι του νησιού ονομάζεται Διακόφτι. Απότελεί ένα από τα πιο ασφαλή λιμάνια της χώρας, αφού προστατεύεται από όλους τους ανέμους. Η δημιουργία σύγχρονου λιμανιού στα Κυθηρα ξεκίνησε το 1982,ενώ άλλα λιμάνια του νησιού είναι η Αγία Πελαγία και το Καψάλι. Το λιμάνι του Καψαλίου πλέον χρησιμοποιείται μόνο ως μαρίνα για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής. Οι αποστάσεις από το Διακόφτι στον Πειραιά είναι 106 ν.μ, στη Σούδα 83 ν.μ., στη Νεάπολη 14 ν.μ. και στο Γύθειο 38 ν.μ. Μπορείτε επίσης να φτάσετε και αεροπορικώς.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι του Διακοφτού, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (27360) 34222.

Πρόσβαση στο λιμάνι Κυθήρων

  • Ο καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε το νησί είναι το δικό σας μεταφορικό μέσο. Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε από το λιμάνι ή από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας προκειμένου να μεταβείτε στα Κύθηρα.
  • Πραγματοποιούνται αρκετές ημερήσιες εκδρομές με καϊκι από το λιμάνι για τις παραλίες των Κυθήρων.
  • Για εσάς που διαθέτετε σκάφη μπορείτε να σταθμεύσετε κυρίως στο Καψάλι.
  • Αν δεν διαθέτετε δικό σας ή νοικιαμένο μεταφορικό για Νεάπολη ή Γύθειο, μπορείτε να πάτε με λεωφορείο και από εκεί με πλοίο να περάσετε στα Κύθηρα. Η διαδρομή από Αθήνα για Γύθειο είναι περίπου 5 ώρες και για Νεάπολη 7 ώρες.

Προορισμοί από Κύθηρα

  • Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού γίνεται ως επίτων πλείστων από Νεάπολη οπότε οι περισσότεροι προτιμούν να ταξιδέψουν με αυτοκ'ινητο ως εκεί και να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο με προορισμό τα Κύθηρα. Πρόλα αυτά υφίσταται και σύνδεση με τον Πειραιά.
  • Από Νεάπολη πλέεουν πλοία της εταιρίας Πορφυρούσα Ν.Ε. (PRF) για Κύθηρα.
  • Ακόμη πλοία της LANE Lines ξεκινούν από Πειραιά για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο αλλά και για Κύθηρα, Ρέθυμνο.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς λιμάνι Κυθήρων

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς το λιμάνι των Κυθήρων για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου