Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015


Αναζήτηση Δρομολογίων

     
 
Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Tinos port

Πληροφορίες για το λιμάνι της Τήνου

Το λιμάνι της Τήνου αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ελλάδας λόγω των χιλιάδων προσκυνητών που επισκέπτονται το νησί για την Παναγία. Το λιμάνι στη Χώρα που χρησιμοποιούν πλέον τα πλοία είναι το Έξω Λιμάνι, το νέο δηλαδή λιμάνι της Τήνου και απέχει 10 λεπτά από το παλιό λιμάνι. Όσοι επισκέπτονται το νησί για διακοπές αποφεύγουν να περνούν το χρόνο τους στο λιμάνι και τη χώρα που ομολογουμένως είναι τα λιγότερο γραφικά σημεία του νησιού. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Τήνο μόνο ακτοπλοϊκώς. Το νησί συνδέεται με τον Πειραιά (ταξίδι 5 ωρών), τη Ραφήνα και το Λαύριο (ταξίδι 4 ωρών), τη Θεσσαλονίκη (ταξίδι 12 ωρών) και με πολλά άλλα νησιά. Επίσης υπάρχουν αρκετά δρομολόγια από Ραφήνα και Πειραιά με ταχύπλοα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ γενικότερα τα δρομολόγια καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι καθημερινά.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Τήνου μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο (22830) 22328.

Πρόσβαση στο λιμάνι Τήνου

  • Το αυτοκίνητο αν και στοιχίζει παραπάνω από τα μαζικά μέσα μεταφοράς, είναι ιδανικός και άνετος τρόπος για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του νησιού που έχει μεγάλη έκταση αφού αποτελεί το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων. Αν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr, μπορείτε να το παραλάβετε και από το λιμάνι.
  • Το ταξί είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος να μετακινηθείτε στο νησί, αλλά και ο πιο ακριβός. Οι τιμές προκύπτουν με βάση το ταξίμετρο και μπορείτε να βρείτε στο μέσα λιμάνι ή να καλέσετε κάποιο να σας παραλάβει. Το τηλέφωνο των ταξί είναι (22830) 22470.
  • Το λεωφορείο στην Τήνο είναι φθηνό αλλά από λίγο ως καθόλου πρακτικό αφού τα συνήθη δρομολόγια έχουν συχνότητα ανά 2 ώρες και σταματούν στις 20.00. Η αφετηρία βρίσκεται στο μέσα λιμάνι. Στο έξω λιμάνι επίσης υπάρχει λεωφορείο που μεταφέρει τους προσκυνητές στην Παναγία.
  • Επίσης σύνηθες είναι οι ξενοδόχοι που προσφέρουν δωμάτια να διαθέτουν και λεωφορειάκι που σας μεταφέρει δωρεάν στο ξενοδοχείο τους από το λιμάνι.
  • Τέλος, όπως και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας, οι βάρκες είναι ένα δημοφιλές μέσο περιήγησης. Αν το επιτρέψει ο καιρός τότε κάνουν το γύρο του νησιού ξεκινώντας από το μέσα λιμάνι.

Προορισμοί από λιμάνι Τήνου

  • Με πλοία της Blue Star FerriesCyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Agoudimos Lines μπορείτε να ταξιδέψετε από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο. Με highspeeds της Hellenic Seawaysεκτελείται το ίδιο δρομολόγιο χωρίς στάση στην Άνδρο. Με τα Sea Jets ταξιδεύετε από Ραφήνα προς Τήνο, Μύκονο και Πάρο. Τέλος με την Alpha Ferries ταξιδεύετε από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο.
  • Από Πειραιά φεύγουν πλοία της Blue Star Ferries και Hellenic Seaways (Highspeeds) με κατεύθυνση Σύρο, Τήνο, Μύκονο και Πάρο. Ο Agoudimos επίσης συνδέει την Τήνο με Ηράκλειο, Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Σκιάθο και Θεσσαλονίκη.
  • Από Λαύριο πλοία της Saos και Anek Lines αναχωρούν για Κέα, Σύρο, Κύθνο, Πάρο, Άνδρο και Τήνο. ΗNEL Lines συνδέει την Τήνο με Άνδρο και Σύρο.
  • Τέλος άγονη γραμμή πραγματοποιούν και πλοία της GA Ferries από Θεσσαλονίκη προς Σκιάθο, Σκόπελο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Τήνου

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς Την Τήνο για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου