Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Πληροφορίες
 
 

Αεροπορικά εισιτήρια Καστοριά


Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Καστοριά

Έχετε κάθε λόγο η επόμενη αναζήτηση σας να σχετίζεται με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Καστοριά. Άλλωστε, η αμφιθεατρική πόλη, η οποία χτίστηκε στη χερσόνησο, που περιβάλλεται από τη λίμνη Ορεστιάδα, έχει ανακηρυχθεί σε μνημείο φυσικού κάλους. 

Τα παλιά, επιβλητικά αρχοντικά κατά μήκος της πόλης αποτελούν κληροδότημα των εμπόρων γούνας. Πλέον πολλά από αυτά έχουν μετατραπεί σε ξενώνες και μουσεία. Στο αρχοντικό Νεραντζή Αϊβάζη, φιλοξενείται το Λαογραφικό Μουσείο, όπου εκτίθενται αντικείμενα από την καθημερινότητα, την εργασία, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της περιοχής. Το Βυζαντινό Μουσείο στην κορυφή του λόφου της Βυζαντινής Ακρόπολης, διαθέτει μια από τις αρτιότερες συλλογές αγιογραφιών, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη, να μελετήσει εκτενώς τη βυζαντινή τέχνη. Επισκεφτείτε επίσης το Μουσείο Ενδυματολογίας και το Οικομουσείο. Το τελευταίο βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη. Εκεί αποδίδεται ευφάνταστα ο τρόπος ζωής του λιμναίου οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής Περιόδου, που έχουν φέρει στο φως πρόσφατες ανασκαφές. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε επίσης το φημισμένο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Για τους λάτρεις του σκι, στο βουνό Βίτσι λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο με σύγχρονο  snow-bar, αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες, στους κοντινούς οικισμούς Οξυά, Πολυκέρασο και Βυσσινιά. Στο χωριό Νόστιμο βρίσκεται το Απολιθωμένο -πρώην υποτροπικό- Δάσος, που ανάγεται χρονολογικά στην προϊστορική περίοδο. Στο Μουσείο Παλαιοντολογίας υπάρχουν τα σχετικά εκθέματα. Στις όχθες της λίμνης βρίσκεται το Σπήλαιο του Δράκου: Επτά υπόγειες λίμνες, δέκα αίθουσες και πέντε σήραγγες συνθέτουν την όλη χαρτογράφηση του σπηλαίου. Το όνομά του προήλθε από τον τοπικό μύθο, που ήθελε ένα δράκο να φυλάει την είσοδό του.  
 

Πληροφορίες αεροδρομίου Καστοριάς

Το κρατικό αεροδρόμιο Αριστοτέλης (KSO-Κρατικός Αερολιμένας Καστοριάς) βρίσκεται στο Άργος Ορεστικό, 12 χιλιόμετρα μακριά από την Καστοριά. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται με ταξί ή με υπεραστικές συγκοινωνίες (ΚΤΕΛ) για τη μετάβαση τους από και προς το κέντρο της Καστοριάς. Το αεροδρόμιο απέκτησε το 2002 νέο αεροδιάδρομο, που πλέον επιτρέπει την προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών κάθε τύπου. Ταξιδέψτε με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Καστοριά με απευθείας πτήσεις από Αθήνα. Τα αεροπλάνα της Sky Express πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά το δρομολόγιο σε μία ώρα και δέκα λεπτά.
 
Η γύρω περιοχή και συγκεκριμένα το Νεστόριο Καστοριάς, είναι δημοφιλής προορισμός  για τους νέους, που κάθε Αύγουστο ταξιδεύουν ως εκεί για το ξακουστό River Party. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και μακροβιότερο μουσικό φεστιβάλ της  επικράτειας, στο οποίο συμμετέχουν νέοι από όλη την Ελλάδα αλλά και από γειτονικές χώρες. 

Αεροπορικά εισιτήρια για Καστοριά με το petas.gr

Η απογευματινή παραλιακή βόλτα είναι από τις ομορφότερες εμπειρίες που προσφέρει η πόλη. Συνήθως, ακολουθείται από στάση στα φημισμένα τσιπουράδικα και ταβερνάκια της περιοχής, όπου μια πληθώρα γαστριμαργικών απολαύσεων σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε. Παραθέτουμε κάποιες μόνο από αυτές όπως σαγανάκι με τοπικό τυρί, λαχανόφυλλα γεμιστά (σαρμάδες), γριβάδι στον ταβά, φασόλια, την περίφημη τηγανιά της Καστοριάς, ανεπανάληπτες ποικιλίες μανιταριών, λουκάνικα και ζυγούρι στη γάστρα. Η παράδοση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της σύγχρονης ζωής των κατοίκων. Το πλέον γνωστό έθιμο της περιοχής είναι τα Ραγκουτσάρια. Σηματοδοτεί την έναρξη του Καρναβαλιού με γιορτές και τοπικές μουσικές. Συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι, οι οποίοι μεταμφιέζονται και ξεφαντώνουν στους δρόμους με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Σχεδιάστε το ταξίδι σας στη δυτική Μακεδονία! Αναζητήστε από νωρίς φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Καστοριά, συνδυάζοντας υπέροχες ταξιδιωτικές εμπειρίες με άνεση και οικονομία. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου