Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΡΟΔΟΣ


  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι η πολύ υγρασία γι' αυτό όταν δε φυσάει η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία είναι ανυτπόφορη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα το φθινώπορο έχειαρκετή ζέστη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι όταν είχα βρεθεί εκεί τέλος Νοέμβρη πολοί ήταν αυτοί που έκαναν μπάνιο ακομη!!!
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Ρόδου
 
Καλύτερη επιλογή είναι το αεροπλάνο αφού η πτήση είναι 40-50 λεπτά. Το πλοίο κάνει αρκετές ώρες και απ' ότι νομίζω δεν υπάρχουν hi-speed. Αν έχετε φροντίσει να κλείσετε το αεροπορικό εισητήριο σχετικά νωρίς (π.χ. ένα μήνα πριν) είναι πιο φθηνό από το εισητήριο του πλοίου με καμπίνα για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μετακινήσεις  
 
Εδώ χρειάζεσατι οπωσδήποτε αυτοκίνητο αφού το νησί είναι αρκετά μεγάλο και με ένα μηχανακί δεν μπορείτε να το γυρίσετε. Πάντως υπάρχει καλή τοπική συγκοινωνία με συχνά δρομολόγια και σχετικά χαμηλές τιμές.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Ιστορία  
 
Απ' ότι γνωρίζω είναι το τελευταίο μέρος που προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος αμέσως μετά τη λήξη του β' παγκοσμίου πολέμου.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Αφού φτάσετε  
 
Το νησί έχει πολύ καλή ξενοδοχειακή υποδομή και θα βρείτε δωμάτιο για όλα τα γούστα και γιοα όλα τα πορτοφόλια. Πάντως σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα νησιά οι τιμές των ξενοδοχείων είναι φθηνές σε σχέση πάντα και με τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
  Φαγητό  
 
Απ'ότι θυμάμαι το μόνο χαρακτηριστικό πιάτο της ροδίτικης κουζίνας είναι τα πιταρούδια. Αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Διασκέδαση  
 
Η καρδία της διασκέδασης τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η παλιά πόλη.Μια θαυμάσια μεσαιωνική πόλη κλεισμένη με ψηλά τοίχη και στο κέντρο υπάρχει το κάστρο. Στα στενά σοκάκια της πόλης υπάρχουν πολλά μπαράκια και πολλές ταβέρνες. Πάντως οι τιμές είναι τσιμπημένες και το service όχι και το καλύτερο! Μια καλή επιλογή είναι και το καζίνο το οπίοι έχει ωραίο resturant δίπλα σε πισίνα με σχετικά καλές τιμές. Οι έλληνες του τουρίστες - που στο νησί δεν είναι πλειοψηφίο- προτιμούν για τη νυχτερινή διασκέδασή τους τα club που βρίσκονται στην Ιξια λίγο έξω από την πόλη. Τέλος υπάρχει και το φαληράκι με τον γνωστό... αγγλικό τρόπο διασκέδασης (άφθονο αλκοόλ, ξύλο και sex)!!!
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Παραλίες  
 
Το νησί είναι γεμάτο καθαρές παραλίες. εντύπωση μου έκανε πως ακόμη και μέσα στη χώρα, μπροστά στα μεγάλα ξενοδοχεία, οι παραλίες ήταν καθαρές!
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Δραστηριότητες  
  Πολιτισμός  
 
Το νησί έχει έντονο μεσαιωνικό δυτικοευρωπαϊκό στυλ. Επιρρόές έχουν αφήσει και οι μουσουλμάνοι όπως και οι εβραίοι (ύπαρχουν αντίστοιχοι ναοί και νεκτροταφεία). Πολλά είναι τα μουσεία μέσα στην παλιά πόλη και μια καλή επιλογή είναι η Λίνδος, 40 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη, ένα χωρίό με κυκλαδίτικο στυλ στο οπίοι υπάρχει και αρχαιολογικά ευρύματα.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Ψώνια  
 
Το χαρακτηριστικό της Ρόδου είναι οι ομπρέλες και μαριονέτες με ιππότες ή σπαθιά και πανοπλίες.
  Φυσικά τοπία  
 
Προτείνω ανεπιφύλακτα το δάσος με τις πεταλούδες! Είναι 30 περίπου χλμ από την πόλη και υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεοφωρείων. Είναι πανέμορφο δάσος που θα δείτε πόλλά είδη πεταλούδας. Αξίζει να το περπατήσετε όλο και όταν κουραστήτε υπάρχουν αναψηκτήρια και μια ταβέρνα για να κάνετε ένα διάλειμμα. Μέσα στο δάσος υπάρχει και μουυσείο φυσικής ιστορίας.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Άλλα αξιοθέατα  
 
Εκτός από το παλάτι των ιπποτών, την Λίνδο, το δάσος με τις πεταλούδες αξίζει μια επίσκεψη και το ενυδρείο που βρίσκεται στο λιμάνι κοντά στα μεγάλα ξενοδοχεία. Εκεί θα δείτε πολλά είδη ψαριών.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Υπάρχουν καραβάκια με ημερήσιες εκδρομές για τη Σύμη και τη Χάλκη δύο γραφικά νησάκια κοντινά της Ρόδου. Επίσης ημερήσιες εκδρομές γίνονται και στην Τουρκία (Μαρμαράς και Αλικαρνασός) για τις οποίες δε χρειάζεται διαβατήρια αλλά καινούργια ταυτότητα.
  Εντυπώσεις  
Υπέροχο νησί με τουριστικές υποδομές και επαγγελματική νοοτροπία από τους περισσότερους ντόπιους. Πάντως για να το γυρίσετε όλο θα χρειαστείτε αυτοκίνητο και τουλάχιστον μια βδομάδαΌταν φύγετε θα νιώσετε ολοκληρωμένοι και ότι κάνατε τα πάντα (μπάνιο, φαγητό, clubbing, μουσεία, αξιοθέτα, κοντινές εκδρομές)!
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου