Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016


Ταξιδιωτικός oδηγός για ΣΠΕΤΣΕΣ

 
προστέθηκε από forty ,ηλικία 38
Ήπειρος: Ευρώπη
Χώρα:     Ελλάδα
Νομός:    Ν. Αττικής
Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Γράψε την δικιά σου εμπειρία εδώ!

  Πληροφορίες  
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης
 
Μπορείτε να πάτε και ακτοπλοϊκώς (καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά τόσο με συμβατικά πλοία όσο και Flying Dolphins) και όδικώς από την Αθηνων - Κορίνθου (έξοδος για επιδαυρο και μετά ακολουθείτε τις ταμπέλες για Σπέτσες) μέχρι την περιοχή Κόστα και να περάσετε απέναντι με βάρκα.
  Μετακινήσεις  
 
Στις Σπέτσες απαγορεύονται τα αυτοκίνητα οπότε οι μετακινήσεις γίνονται είτε με ποδήλατα είτε με μηχανάκια. Πολύ καλή εναλλακτική αποτελεί και το κτελ του νησιού πoυ είναι πολύ οργανωμένο.
  Ιστορία  
 
Οι Σπέτσες είναι ξακουστές για την αντιστασιακή τους δράση κατά την επανάσταση του 1821. Άλλωστε το λιμάνι είναι γεμάτο από τα κανόνια της εποχής εκείνης ενώ και στα διατηρητέα αρχοντικά διακρίνονται οι πολεμίστρες τους.
  Αφού φτάσετε  
 
Προσωπικά, προτείνω να μείνετε στην Νταπιά εάν θέλετε να είστε μέσα στον παλμό του νησιού. Εγώ είχα μείνει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο πολυ κοντά στο λιμάνι και δεν το μετάνιωσα καθώς είχα όλο το νησί στα πόδια μου.
  Φαγητό  
 
Ξετρελάθηκα με τα σπετσιωτικα αμυγδαλωτά και τα γλυκά του κουταλιού, Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική σπεσιαλιτέ ψάρι αλά σπετσιωτα καθώς και τον κόκκορα με μακαρόνια στην ξακουστή ταβέρνα της παραλίας της Ζογεριάς. Στο λιμάνι θα βρείτε ταβέρνες όλων των ειδών με καλή ποιότητα φαγητού.
  Διασκέδαση  
 
Οι Σπέτσες έχουν πολύ έντονη βραδυνή ζωή. Κάντε μία νυχτερινή βόλτα στο λιμάνι και επιλέξτε το μπαράκι ή το clubακι που σας αρέσει να πιείτε το ποτό σας. Δεν λείπουν βέβαια και τα μπουζούκια.
  Παραλίες  
 
Οι Σπέτσες διαθέτουν πάρα πολλές παραλίες. Εμένα προσωπικά μου άρεσε η αγια Μαρίνα αλλά για να διαλέξετε προτείνω να κάνετε αυτό που έκανα και εγώ. Κατεβείτε το πρωϊ στο λιμάνι, πάρτε τα καραβάκια που κάνουν το γύρο του νησιού και επιλέξτε εσείς την παραλία που θα κάνετε μπάνιο. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τα δρομολόγια της επιστροφής.
  Εκκλησίες και Μονές  
 
Πηγαίντε στο ξωκλήσι της Παναγίας Αρμάτας το οποίο κτίστηκε σε ανάμνηση της ξακουστής ναυμαχίας και προστατεύεται απο τα κανόνια της επανάστασης. Η θέα από το ξωκλήσι είναι πολύ ωραία ιδιαίτερα κατά το ηλιοβασίλεμα.
  Μουσεία  
 
Οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το σπίτι της Μπουμπουλίνας το οποίο είναι ενα παραδοσιακό σπετσιώτικο αρχοντικό και στο οποίο εκθετονται τα προσωπικά της αντικείμενα (έπιπλα, όπλα κλπ ). Το εντυπωσιακό ξύλινο σκαλιστό ταβάνι του σαλονιού θα σας αφήσει άναυδους. Περάστε μία βόλτα και από το μουσείο των Σπετσών και αφού θαυμάσετε το αρχοντικό που στεγάζεται (του Χατζηγιάννη - Μέξη ) περιηγηθείτε στα εκθέματα του μουσείου, και δείτε την πολιτιστική κληρονομιά του νησιου τα τελευταία 4000 χρόνια.
  Ρομαντισμός  
Μust για τα ερωτευμένα ζευγαράκια αποτελεί η βραδυνή βόλτα στο λιμάνι του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες.
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
Με τα θαλάσσια ταξί μπορείτε να πεταχθείτε στα διπλανά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες ) καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου (π.χ. Στο Ναύπλιο και στο Λεωνίδιο). Προσέξτε όμως να κανονίσετε και την επιστροφή σας με το θαλάσσιο ταξί. Προσυμφωνήστε την τιμή γιατι συνήθως είναι αρκετά αλμυρή.
  Μην χάσετε  
Δεν πρέπει να χάσετε την γιορτή της Αρμάτας που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο σε ανάμνηση της ναυμαχίας των Σπετσών το 1822. Η γιορτή κρατάει μία εβδομάδα κατά την διάρκεια της οποίας οργανώνονται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα το σαββατοκύριακο όπου γίνεται η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Μιαούλη με πλήθος πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου