Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Αεροπορικά Εισιτήρια για Σαντορίνη

Ταξιδέψτε τώρα με αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη (JTR) βρίσκοντας τις πτήσεις για Σαντορίνη που προτιμάτε μέσω της airtickets.gr®. Θα βρείτε πληθώρα προσφορών αεροπορικών σε πολύ χαμηλό κόστος χρησιμοποιώντας την airtickets.gr® .

Η Σαντορίνη, το νησί των ερωτευμένων, βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς ανά τον κόσμο. Το νησί ανήκει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα τους και είναι γνωστή για την ηφαιστειακή της δραστηριότητα. Η πιο γνωστή και ισχυρότερη έκρηξη της έγινε το 1613π.Χ καταποντίζοντας μεγάλο μέρος του νησιού σφυρηλατώντας έτσι τη σημερινή Καλντέρα.

Το κέντρο της Σαντορίνης που βρίσκεται στα πιο ψηλά μέρη του νησιού λέγεται Φηρά. Ξεκινούν από την Καλντέρα (τον υποθαλάσσιο κρατήρα) και έχουν εξαιρετική θέα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στο κέντρο, στα γραφικά σοκάκια της με τα πόδια ή με το γαϊδουράκι ή επίσης να θαυμάσετε τις ομορφιές της χρησιμοποιώντας το τελεφερίκ. Το τελεφερίκ φτάνει στο Γιαλό με πολλά γραφικά ταβερνάκια με πιάτα σε προσιτές σχετικά τιμές. Τα Φηρά διαθέτουν ένα αρχαιολογικό μουσείο και μουσεία εικαστικής τέχνης. Οι φαν της νυχτερινής διασκέδασης θα βρουν πολλά μπαρ, κλαμπς και μουσικά κέντρα για να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κάντε ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα επισκεπτόμενοι την αρχαία Θήρα. Το πιο ενδιαφέρον σημείο του οικισμού είναι ένα ιερό σκαλισμένο εξολοκλήρου σε πέτρα, το τέμενος Αρτεμίδορου. Μερικά άλλα μεγαλόπρεπα αριστοτεχνήματα είναι η βασιλική στοά όπου υπήρχαν αγάλματα του Καίσαρα καθώς και το ιερό του Κρανίου Απόλλωνα. Θα βρείτε νεκροταφεία και ένα αρχαίο θέατρο και θα εντυπωσιαστείτε με τη θέα που προσφέρει αυτός ο οικισμός στο Αιγαίο Πέλαγος.

Δεν έχετε δει τίποτα από τη Σαντορίνη αν δεν επισκεφτείτε τα 2 νησάκια της Καλντέρας τη Νέα και την Παλιά Καμένη. Καθημερινώς πολλά πλοιάρια τις προσεγγίζουν από τα Φηρά. Επισκεπτόμενοι την Νέα Καμένη θα έχετε τη μοναδική δυνατότητα να περπατήσετε πάνω σε ένα ενεργό ηφαίστειο ενώ πηγαίνοντας στην Παλιά θα έχετε την ευκαιρία να βουτήξετε στις θερμές πηγές με κίτρινα νερά από το πολύ θειάφι που συσσωρεύεται εκεί. Δείτε από κοντά τα ιδιαίτερα νησάκια της Καλντέρας κάνοντας κράτηση σε εισιτήρια για Σαντορίνη μέσω της airtickets.gr® .

Ένα από τα πιο γνωστά μέρη του νησιού είναι η Οία, με σπίτια φιλοτεχνημένα κυριολεκτικά από λάβα. Η Οία φημίζεται για το αξεπέραστο ηλιοβασίλεμα της αλλά και τις μοναδικές τουριστικές υπηρεσίες που παρέχει σε ξενοδοχεία και ακριβά εστιατόρια. Δεν θα είναι καθόλου απίθανο να συναντήσετε εκεί μεγιστάνες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική απολαυστική κουζίνα που εκτιμά και ο πιο δύσκολος επισκέπτης. Δοκιμάστε εκτός από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, φάβα και ντοματοκεφτέδες, κολοκυθόπιτα και αρνάκι με μελιτζάνες. Φυσικά συνοδεύστε τα νόστιμα αυτά πιάτα με κάποιο από τα ντόπια κρασιά καθώς η Σαντορίνη έχει παράδοση στην καλλιέργεια αμπελώνων και παραγωγή κρασιού.

Αν βρεθείτε στο νησί τέλη Αυγούστου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά την αναβίωση της έκρηξης του Ηφαιστείου. Ο εορτασμός ονομάζεται “Ηφαίστεια” και κατά τη διάρκεια του, ο ουρανός γεμίζει βεγγαλικά και πυροτεχνήματα δίνοντας την αίσθηση της έκρηξης του Ηφαιστείου της Θήρας. Μοναδικά είναι και τα έθιμα εορτασμού κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Το Σάββατο του Λαζάρου στήνεται ένα τεράστιο ομοίωμα του Λαζάρου και στολίζεται με δενδρολίβανο και λουλούδια για να παραμείνει εκεί μέχρι την Ανάληψη. Κατά την περιφορά του επιταφίου η περιοχή του Πύργου γεμίζει από λυχναράκια δημιουργώντας μία μαγική ατμόσφαιρα ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναβιώνει το έθιμο του “Καψίματος του Ιούδα”. Το βράδυ της Ανάστασης θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη σούπα σγαρδούμια και μικρά γλυκά πιτάκια γεμισμένα με μυζήθρα, τα μελιτίνια.

Επιλέξτε μία από τις πτήσεις και κλείστε αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη από την airtickets.gr® σε χαμηλές τιμές!
-λιγότερα

Οι καλύτερες τιμές που βρέθηκαν σήμερα για Σαντορίνη

αεροπ
αναχώρηση
άφιξη
τιμή / άτομο
RyanAir
27 SepΑθήνα
01 OctΘήρα
 113

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου