Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Περισσότερα

Ασώματος – Άγιοι Ανάργυροι

Ο Ασώματος είναι ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Λέσβου.Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Αγιάσο, θα δείτε τη διασταύρωση απ’ όπου ξεκινάει ο δρόμος που οδηγεί στον Ασώματο. Πριν φτάσετε στο χωριό, επισκεφθείτε το Προσκοπικό Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασωμάτου, τον Συνεταιρισμό Γυναικών του χωριού στον κάτω όροφο του κτηρίου και το Περιβαλλοντικό Κέντρο του Υπουργείου Παιδείας.
Περισσότερα

Γέρα - Μηλιές - Πλωμάρι

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο Ντίπι για περιήγηση στον υγροβιότοπο του ποταμού Ευεργέτουλα.  
Περισσότερα

Ιστορικό ελαιοτριβείο Βρανά

Το μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας βιομηχανικό μνημείο του Παπάδου λειτούργησε αδιάλειπτα έως τις αρχές της δεκαετίας του ’70, οπότε έκλεισε και παραδόθηκε στη φθορά του χρόνου.
Περισσότερα

Birdwatching

Tα χαρακτηριστικά που κάνουν τη Λέσβο μοναδική για τα πουλιά, σε σχέση με τα άλλα νησιά του Aιγαίου είναι δύο: η μεγάλη ποικιλία των βιοτόπων και η θέση της στην ανατολική Mεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου