Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πόρτο Κατσίκι... Η πιο διάσημη παραλία της Λευκάδας

#

Λευκάδα... το στεριανό νησί

Το νησί της Λευκάδας, με έκταση 295 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος και έχει μήκος ακτών 117 χλμ. Το όνομα της προέρχεται από τοακρωτήριο Λευκάτα στο νοτιότερο σημείο του νησιού.
Πόρτο ΚατσίκιΚαταρράκτης στο φαράγγι Δημοσάριπαραλία Βασιλικής
Ανάμεσα στην Λευκάδα και την ηπειρωτική Ελλάδα, η απόσταση είναι πολύ μικρή και αρκεί μία γέφυρα λίγων μέτρων για να ενώσει τις δύο πλευρές. Η γέφυρα της Λευκάδας, όμως, δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες γέφυρες αφού είναι πλωτή και μπορεί να μετακινείται δημιουργώντας ένα... σταυροδρόμι "στεριάς" και θάλασσας.
παραλία Μύλος
Διοικητικά, το νησί της Λευκάδας μαζί με τα νησιά Καστός και Κάλαμος και γειτονικές νησίδες, σχηματίζουν τον δήμο Λευκάδας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων με έδρα την πόλη της Λευκάδας.
Κατά μήκος των ακτών βρίσκονται δεκάδες παραλίες, αλλά ειδικότερα στην δυτική πλευρά του νησιού, με θέα το Ιόνιο πέλαγος, βρίσκονται οι πιο γνωστές, όπως τα Πευκούλια, οιΕγκρεμνοί, το Κάθισμα και φυσικά το πασίγνωστο Πόρτο Κατσίκι.
Η ιστοσελίδα lefkada-ionio.gr είναι ένας ηλεκτρονικός ταξιδιωτικός οδηγός που επιχειρεί να σας ξεναγήσει στο νησί και να καταγράψει κάτι παραπάνω απ' ότι συνήθως γράφεται σε τουριστικούς οδηγούς... εξερευνούμε τη Λευκάδαανακαλύπτουμε μέρη και σαςμεταφέρουμε εμπειρίες :-)
@
Διακοπές στην Λευκάδα με σκάφος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου