Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αναζήτηση Δρομολογίων

Pamediakopes.gr > Λιμάνια > Santorini port

Πληροφορίες για το λιμάνι της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα αποτελεί μαζί με την Ανάφη το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων και έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως. Στη Σαντορίνη υπάρχουν 2 λιμάνια, το ένα βρίσκεται στην πρωτεύουσα, τα Φηρά και το άλλο είναι το λιμάνι του Αθηνιού. Το κύριο λιμάνι είναι ο Αθηνιός, που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών που φτάνουν ή αναχωρούν. Το λιμάνι της Θήρας, προσφέρει κυρίως δρομολόγια για κοντινές κρουαζιέρες και εκδρομές στο ηφαίστειο και στη Θηρασία. Ο Αθηνιός απέχει 12 χιλιόμετρα από τα Φηρά και διαθέτει κάποια καφενεία και ένα-δύο mini markets για την εξυπηρέτηση των επιβατών που αποβιβάζονται και επιβιβάζονται στα καράβια της γραμμής. Παρόλα αυτά, σαν οικισμός δεν έχει οργανωθεί.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από το λιμεναρχείο για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι της Σαντορίνης μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα (22860) 24444, 22239. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στη Σαντορίνη και αεροπορικώς.

Πρόσβαση στο λιμάνι Σαντορίνης

  • Ο Αθηνιός συνδέεται με τα Φηρά αλλά και με όλα τα χωριά της Σαντορίνης με λεωφορεία που συγχρονίζουν τα δρομολόγιά τους με την άφιξη και αναχώρηση των πλοίων.Τα αστικά λεωφορεία στο νησί της Σαντορίνης είναι διαθέσιμα να εξυπηρετήσουν το κοινό με άψογο τρόπο. Τα δρομολόγια διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο, αλλά είναι πάντα επαρκή για να καλύψουν την αντίστοιχη τουριστική κίνηση. Οι ώρες των δρομολογίων είναι αναρτημένες στην κεντρική στάση στην πλατεία της Θήρας, ώστε να μπορείτε να ενημερωθείτε οποιαδήποτε στιγμή. Το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι πιο συχνά και πέρα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, επισκέπτονται και τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα. Τα εισιτήρια είναι πολύ φτηνά και δεν ξεπερνούν τα 3 ευρώ για τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς.
  • Τα ταξί στη Σαντορίνη είναι ευρέως διαθέσιμα για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο και μπορείτε να τα βρείτε στο λιμάνι κατά την άφιξή σας στο νησί. Υπάρχει πιάτσα ταξί στην κεντρική πλατεία της Θήρας και η χρέωση προκαθορίζεται κάθε χρόνο ανάλογα με τον προορισμό και την εποχή (low - high season). Στους ενδεικτικούς πίνακες αναρτώνται οι τιμές κάθε διαδρομής.
  • Αν δεν επιθυμείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας στη Σαντορίνη μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο μέσω της μηχανής αναζήτησης αυτοκινήτων του Pamediakopes.gr και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ακολουθείστε τον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στα Φηρά και στα υπόλοιπα χωριά. Το ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο είναι το πιο ιδανικό μέσο για να περιηγηθείτε στο νησί με την άνεσή σας και να επισκεφθείτε μέρη που πιθανόν είναι δυσπρόσιτα με ταξί ή λεωφορείο.

Προορισμοί από λιμάνι Σαντορίνης

  • Καθημερινά αναχωρούν ferries και high-speed catamaran από το λιμάνι του Πειραιά. Η συχνότητα των δρομολογίων εξαρτάται από την εποχή που θα επιλέξετε και από την τουριστική κίνηση που υπάρχει. Ειδικά, το καλοκαίρι τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά (σίγουρα περισσότερα από ένα την ημέρα). Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλουν και εξαρτώνται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε (ferry-boat, high-speed, flying dolphin).Το ταξίδι με ferry-boat διαρκεί περίπου 9-10 ώρες, ενώ με high-speed περίπου 4-5 ώρες. Από τον Πειραιά με προορισμό τη Σαντορίνη αναχωρούν πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Blue Star Ferries, Sea Jets, Hellenic Seaways, GA Ferries.
  • Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από άλλα λιμάνια στα νησιά των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα με τη Θήρα συνδέονται τα νησιά Κως και Ρόδος με πλοία της Blue Star Ferries.
  • Με την GA Ferries εκτελούνται δρομολόγια που συνδέουν την Θήρα με ένα πλήθος προορισμών όπως, Ηράκλειο, Ίο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σκόπελο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη. Με την ίδια εταιρεία εκτελείται και το δρομολόγιο Πάρος, Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Ανάφη.
  • Με την Hellenic Seaways εκτελείται το δρομολόγιο Ηράκλειο, Θήρα, Ίος, Πάρος, Μύκονος.
  • Επίσης η Σαντορίνη συνδέεται με την Ανάφη με πλοίο της NEL Lines.
  • Με πλοία της ακτοπλοϊκής εταιρείας Sea Jets η Σαντορίνη συνδέεται με τη Μήλο, τη Φολέγανδρο, Αμοργό και Κουφονήσια.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς το λιμάνι της Σαντορίνης

Το Pamediakopes.gr προσφέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τη Σαντορίνη για όλα τα δρομολόγια των πλοίων που πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδας. Μπορείτε να κάνετε εύκολα αναζήτηση και να επιλέξετε το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που σας εξυπηρετεί, εύκολα και άμεσα. Η κράτηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την πιστωτική σας κάρτα ή κάνοντας την κράτηση με τη βοήθεια του προσωπικού του Pamediakopes.gr. Το εισιτήριό σας είναι έντυπο και παραλαμβάνεται είτε από τα γραφεία μας είτε κατευθείαν από το λιμάνι της αναχώρησης, απλά με τη χρήση του κωδικού που σας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να σας το αποστείλουμε με courier (ACS) με την οποία διαθέτουμε ειδικές μειωμένες τιμές

Γιατί με το pamediakopes;

Οι καλύτερες τιμές

Ελέγχουμε συνεχώς τις τιμές μας προκειμένου να σας προσφέρουμε τις χαμηλότερες της αγοράς σε αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ.

Έχουμε την εμπειρία

Με περισσότερους από 250.000 ευχαριστημένους ταξιδιώτες, η ομάδα μας μπορεί να εγγυηθεί την άψογη εξυπηρέτησή σας.

Θα είμαστε δίπλα σας

Πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας ώστε να σας βοηθήσουμε σε κάθε πιθανή δυσκολία.

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Το Pamediakopes.gr σε συνεργασία με τη Mondial Assistance, τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης στον κόσμο, σας παρέχει τη δυνατότητα αγοράς ενός προγράμματος ταξιδιωτικής ασφάλισης για το επικείμενο ταξίδι σας! Μόνη προϋπόθεση να είστε κάτοικος Ελλάδας ή Κύπρου. Ξεκινήστε τώρα!

Ταξιδιωτικοί Οδηγοί

Ιδέες και πληροφορίες σχετικά με μετακινήσεις, διασκέδαση και αξιοθέατα για να οργανώσετε το ταξίδι σας σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ξεκινήστε τώρα!

Συχνές Ερωτήσεις FAQ

Ιδέες για ταξίδι στο e-mail σας!

Λάβετε μοναδικές προσφορές χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες και αφιερώματα σε προορισμούς

Ακολουθήστε μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου