Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πληροφορίες
 

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χανιά


Φθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Χανιά

Σα σκηνικό από θεατρικό έργο ξεδιπλώνεται ενώπιον μας το ενετικό λιμάνι των Χανίων, με το φάρο, τα διατηρητέα κτήρια, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια. Μνημεία-εξαιρετικά αρχιτεκτονικά δείγματα καταμαρτυρούν τις ιστορικές διαδρομές, που διάβηκαν τα Χανιά (ενετοκρατία, τουρκοκρατία, αιγυπτιοκρατία), καθιστώντας τα ένα υπαίθριο μουσείο με τουριστική ζωντάνια. Αφήστε τα βήματα σας, να σας οδηγήσουν μέσα από τα στενά της πόλης των Χανίων σε όμορφα διακοσμημένα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Ξαποστάστε στην πλατεία 1821, στη Σπλάντζια, επεξεργαστείτε την τέχνη των Κρητικών στα μαχαιράδικα, εντοπίστε τις κρήνες, τους μιναρέδες και τα χαμάμ της Παλιάς Πόλης. Πλέον το λιμάνι των Χανίων δεν υποδέχεται πλοία, έτσι είναι πιο ήσυχο και διατηρεί την παραδοσιακή του ομορφιά. 

Αναζητήστε online τα πιο φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χανιά μέσα από το petas.gr και ταξιδέψτε με καθημερινά δρομολόγια στην κοιτίδα της μεσογειακής διατροφής, στην Κρήτη των Λευκών Ορέων. Ο νομός Χανίων είναι ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες, φυσιολάτρες, κοσμοπολίτες και ταξιδιώτες με γκουρμέ, πολιτιστικά και αρχαιολογικά ενδιαφέροντα. Από τις κοντινές παραλίες της Αγίας Μαρίνας και του Σταυρού, μέχρι το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα, τον Μπάλο και το Κεδρόδασος, προσφέρεται -ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς- μια ευρύτατη γκάμα επιλογών από κρυστάλλινα νερά και εξωτικές παραλίες. Δεν έχετε παρά να επιδοθείτε στην ανακάλυψη αυτών ξεκινώντας ήδη από αυτό το καλοκαίρι!

Πληροφορίες λιμανιού Χανίων

Η Σούδα, το λιμάνι του νομού Χανίων, βρίσκεται επτά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Οι επιβάτες, που φθάνουν στο λιμάνι της Σούδας, εξυπηρετούνται για τη μετάβαση τους στα Χανιά είτε μέσω υπεραστικού λεωφορείου, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια ανά είκοσι λεπτά, είτε με ταξί, το οποίο κοστίζει περίπου δώδεκα ευρώ. Η εταιρεία ANEK Lines με τα πλοία "Λατώ" και "Έλυρος" εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό με καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Τα πλοία αναχωρούν κατά κύριο λόγο στις 21:00 και καταφτάνουν στη Σούδα τα ξημερώματα της επόμενης μέρας (περίπου στις 05:30). Αντίστοιχες ώρες πραγματοποιείται η αναχώρηση και από τη Σούδα με κατεύθυνση τον Πειραιά. Λόγω των νυχτερινών δρομολογίων οι περισσότεροι επιβάτες επιλέγουν καμπίνες δίκλινες, τρίκλινες ή τετράκλινες, ώστε το ταξίδι τους να είναι άνετο και ξεκούραστο. Έτσι λοιπόν, αν σχεδιάζετε διακοπές στα Χανιά το καλοκαίρι, ιδίως τον Αύγουστο, και δεν επιθυμείτε να περάσετε το βράδυ σας σε σαλόνι ή στο κατάστρωμα, καλό θα είναι να εξασφαλίσετε από νωρίς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας. Όλες οι καμπίνες χωρίζονται σε εξωτερικές (με παράθυρο) και εσωτερικές (χωρίς παράθυρο) με τις δεύτερες να είναι ελαφρώς πιο οικονομικές από τις πρώτες. Κάθε καλοκαίρι η ANEK Lines στα πλαίσια της εκπτωτικής πολιτικής της δημοσιεύει προσφορές. Μία από αυτές αφορά σε οικογένειες ή παρέες, που εφ' όσον επιλέγουν τετράκλινη καμπίνα, ο ένας εκ των επιβατών ταξιδεύει δωρεάν τόσο στην αναχώρηση, όσο και στην επιστροφή. Τα δρομολόγια των πλοίων της ANEK Lines πραγματοποιούνται χωρίς ενδιάμεσες προσεγγίσεις σε λιμάνια άλλων νησιών. Αντίστοιχα, από τα Χανιά αναχωρούν σε ημερήσια βάση πλοιάρια μόνο για τη Γραμβούσα (Μπάλος), ή για εκδρομές στ' ανοικτά προκειμένου να θαυμάσετε τον πολύχρωμο βυθό της θάλασσας. Το λιμάνι των Χανίων όμως δε συνδέεται με κανέναν άλλο προορισμό όσον αφορά σε προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.  

Τα Χανιά είναι μία υπέροχη, ιστορική πόλη με επιβατική κίνηση δώδεκα μήνες το χρόνο, όχι μόνο για τουριστικούς λόγους, αλλά και για επαγγελματικές, συνεδριακές, πολιτιστικές και φοιτητικές δραστηριότητες. Αναζητήστε προσφορές και ακτοπλοϊκά εισητήρια για Χανιά, εξασφαλίστε όσες περισσότερες μέρες διακοπών μπορείτε, γιατί ένα είναι σίγουρο: Ο νομός Χανίων θα σας καταπλήξει με τα φυσικά κάλλη του, τις ντόπιες παραδόσεις και τις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές,  .

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Χανιά με το petas.gr

Ο νομός Χανίων -και η Κρήτη γενικότερα- είναι πασίγνωστος για τα εντυπωσιακά φαράγγια του. Παρ' ότι για μια ενδεχόμενη εκδρομή στο φαράγγι της Σαμαριάς θα χρειαστείτε μια ολόκληρη μέρα, η εξάωρη πεζοπορία από τον Ομαλό μέχρι την παραλία της Αγίας Ρουμέλης είναι μια εμπειρία αξέχαστη για την οποία συρρέουν ταξιδιώτες απ' όλο τον κόσμο. Συνιστούμε η διέλευση στο φαράγγι να γίνεται μήνες με πιο ήπιο κλίμα (Ιούνιο ή Σεπτέμβριο) καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου δε θα σας αφήσουν ενδεχομένως να χαρείτε τη σπάνια χλωρίδα και τους σπουδαίους γεωλογικούς σχηματισμούς του τοπίου. Πέραν τούτου, η εύρεση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου για Χανιά τον Ιούνιο και τον Αύγουστο είναι πιο εύκολη υπόθεση από άποψη διαθεσιμότητας.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου