Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Πληροφορίες
 
 

 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Δονούσα


Φθηνά ακτοπλοικά εισιτήρια για Δονούσα

Το επόμενο καλοκαίρι εντοπίστε τα πιο φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Δονούσα και επισκεφτείτε τη είτε ως αποκλειστικό προορισμό διακοπών, είτε στα πλαίσια ημερήσιας εκδρομής με ορμητήριο κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων όπως είναι η Πάρος ή η Νάξος. Η Δονούσα βρίσκεται βόρεια της Αμοργού και απέχει από το λιμάνι της Αιγιάλης 14 μίλια. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησάκι χωρίς τα πολλά αξιοθέατα, αλλά ιδανικό ως ησυχαστήριο, με εξωτικών προδιαγραφών νερά, φιλόξενους κατοίκους και κλασική κυκλαδίτικη δόμηση. Οι περισσότεροι επισκέπτες της Δονούσας αναζητούν ένα ήρεμο σκηνικό κοντά στη φύση και αυτό τους προσφέρεται απλόχερα. Κυκλαδίτικα σπίτια, ασβεστωμένα, με μπλε ή πράσινα παράθυρα, συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό, που αποκορυφώνεται με το ηλιοβασίλεμα στην Παναγιά. Καλώς ήλθατε στις ειδυλλιακές Μικρές Κυκλάδες!

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι ο Σταυρός, που βρίσκεται στη νότια πλευρά. Το χωριό αυτό είναι το πρώτο, το οποίο χτίστηκε από κατοίκους της Αμοργού. Έχει πάρει το όνομά του από την πανέμορφη εκκλησία του Σταυρού, η οποία είναι  κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με μπλε τρούλο. Η παραλία του είναι για πολλούς η ωραιότερη του νησιού. Κοντά της βρίσκεται και ο Κέδρος, η μεγαλύτερη αμμουδιά της Δονούσας. Ο Κέδρος και το Λιβάδι προτιμώνται από campers και γυμνιστές που αγαπούν το νησί και το επισκέπτονται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Άλλες γνωστές παραλίες είναι το Βαθύ Λιμενάρι, το Φικιό και η Καλοταρίτισσα.  Το χωριό Μερσίνη, ένας καταπράσινος οικισμός με υπέροχη θέα, ενδείκνυται για βόλτες και απογευματινό καφέ στη χόβολη με λαχταριστό γλυκό του κουταλιού και δροσερό νερό, καθώς ο οικισμός διαθέτει τη μοναδική πηγή πόσιμου νερού. Εκεί θα βρείτε μια μικρή βάρκα, που έχει αναλάβει χρέη θαλάσσιου ταξί και μεταφέρει επισκέπτες σε πιο απομονωμένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και πολυπόθητη ηρεμία. Το χωριό Μεσαριά είναι άλλο ένα μέρος του νησιού, που σας προτείνουμε λόγω του ιδιαίτερου φυσικού του κάλλους. 

Πληροφορίες λιμανιού Δονούσας

Εκδώστε τα πιο οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Δονούσα και συγκεκριμένα για το Σταυρό, που εκτός από λιμάνι του νησιού, αποτελεί και τον οικισμό που συγκεντρώνει την περισσότερη παραθεριστική κίνηση. Απευθείας δρομολόγια πραγματοποιούνται από το λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία της Blue Star Ferries και συγκεκριμένα τα Blue Star Naxos και Blue Star Paros με τακτικά δρομολόγια, διάρκειας επτά περίπου ωρών. Εφόσον τα απευθείας δρομολόγια δε σας εξυπηρετούν, κλείστε ακτοπλοικα εισητηρια για Νάξο είτε με τα συμβατικά πλοία της Blue Star Ferries, είτε με τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways (Highspeed 5, Highspeed 6). Από εκεί επιλέξτε αναχώρηση και μετάβαση στη Δονούσα με το πλοίο Express Skopelitis της εταιρείας «Μικρές Κυκλάδες», τα δρομολόγια της οποίας είναι τοπικά με αφετηρία τη Νάξο και τελικό προορισμό την Αιγιάλη και τα Κατάπολα, τα δύο λιμάνια της Αμοργού. Επίσης τα ταχύπλοα της Sea Jets πραγματοποιούν δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα Κουφονήσια και τα λιμάνια της Αμοργού, δίνοντας σας τη συνδυαστική δυνατότητα προσέγγισης στη Δονούσα με ταχύπλοο (Superjet) και συμβατικό πλοίο (Σκοπελίτης). Όλες οι παραπάνω επιλογές μετακίνησης, σας προσφέρουν την ευκαιρία εκτεταμένων διακοπών σε πολλαπλούς προορισμούς και νησάκια των Κυκλάδων ή των Μικρών Κυκλάδων. Επιλέξτε λοιπόν τα δρομολόγια που σας εξυπηρετούν, εξασφαλίστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια και ξεκινήστε τα μπάνια σας στην Πάρο, τη Σύρο και στη Νάξο για να καταλήξετε στην Αμοργό αφού πρώτα θα έχετε περάσει από τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια και γατί όχι; Μέχρι και την Αστυπάλαια!

Επωφεληθείτε των προσφορών που δημοσιεύει κάθε καλοκαίρι η Blue Star Ferries και ταξιδέψτε στο μικρό παράδεισο που λέγεται Δονούσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι τα παιδιά μέχρι και τεσσάρων ετών λαμβάνουν 100% έκπτωση, οι πολύτεκνοι 50% και 35% οι φοιτητές. Επίσης, οικογενειακές εκπτώσεις διατίθενται για ταξίδι σε τετράκλινες καμπίνες εσωτερικές ή εξωτερικές. Είτε ταξιδεύετε τέσσερις ενήλικες, είτε τρεις ενήλικες με ένα παιδί, ή δύο ενήλικες και δύο παιδιά, κερδίζετε έκπτωση 25% εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα άνετο ταξίδι σε καμπίνα. Εφόσον σας εξυπηρετεί η προσέγγιση στις Μικρές Κυκλάδες από τη Ραφήνα, επιλέξτε μετάβαση ως τη Νάξο με το Superferry II της Golden Star Ferries. Οι αναχωρήσεις από Ραφήνα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όσον αφορά στις τοπικές σας ακτοπλοϊκές διαδρομές, εντοπίστε στη Δονούσα τα θαλάσσια ταξί, ώστε να επισκεφθείτε τις εκπληκτικές σπηλιές του νησιού, τη Φωκοσπηλιά (φωλιά για φώκιες), στον κάβο του Μοσχονά και τη Σπηλιά του Τοίχου στον Άσπρο Κάβο με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες.
 

Ακτοπλοικά εισιτήρια για Δονούσα με το petas.gr

Μέσα από ανασκαφές βρέθηκαν ευρήματα από οικισμούς που καταδεικνύουν πως το νησί είχε κατοικηθεί ήδη από την παλαιολιθική εποχή. Μια και η Δονούσα είναι μικρής έκτασης, θα έχετε την ευκαιρία να μετακινείστε μέσα από τα μονοπάτια, που αποτελούν μέρος της τοπικής παράδοσης και χαρίζουν μοναδική θέα στο αιγαιοπελαγίτικο τοπίο. Τα καλοκαίρια στις Μικρές Κυκλάδες γιορτάζονται δεόντως μέσα από καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια. Τα πιο σημαντικά είναι του Σταυρού και της Αγίας Σοφίας στη Μερσίνη στις 14 Σεπτεμβρίου. Στα ταβερνάκια μην παραλείψετε να τιμήσετε τις τοπικές συνταγές: Καβουρμάς, πατατάτο, χορτόπιτα, γιαπράκια και κατσίκι γεμιστό με ρύζι συστήνονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Στα τοπικά προϊόντα της Δονούσας συγκαταλέγονται η αξιαλομυζήθρα και τα παστέλια, που στις ειδικές περιστάσεις σερβίρονται πάνω σε φύλλα λεμονιάς. Ο ερχομός του Πάσχα στις Κυκλάδες γιορτάζεται με κατάνυξη και λαμπρότητα. Όλοι οι δρόμοι, τα σπίτια και οι εκκλησίες ασπρίζονται. Τα πασχαλινά τσουρέκια ψήνονται σε πέτρινους φούρνους και το γεμιστό με ρύζι πασχαλινό κατσίκι προετοιμάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια. Την Κυριακή το απόγευμα μετά το πέρας της λειτουργίας της αγάπης καίνε τον Ιούδα, του οποίου το ομοίωμα από νωρίς έχουν κατασκευάσει και κρεμάσει στη μέση της παραλίας οι μικρότεροι του χωριού. Οι τιμές στις Μικρές Κυκλάδες είναι κάτι παραπάνω από λογικές. Συνδυάζοντας τις λοιπόν με εξίσου φθηνα ακτοπλοικα εισητηρια για Δονούσα, φτιάχνετε ένα ονειρεμένο πακέτο διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου