Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014


Πτήσεις από Ελλάδα για Ζυρίχη


Η Ζυρίχη, η «Μικρή Μεγάλη Πόλη». Στο βόρειο άκρο της λίμνης της Ζυρίχης, βρίσκεται η ήρεμη δύναμη της Ελβετίας. Εάν έχετε ακούσει ότι η Ζυρίχη είναι μία βαρετή πόλη με μοναδικό αξιοθέατο τις τράπεζες και το χρηματιστήριο, τότε μάλλον πέφτετε έξω. Η πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι γνωστή για την οικονομική πρόοδο και το τραπεζικό σύστημά της, όμως όσοι αναζητούν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ζυρίχη γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό. Όμορφα αξιοθέατα, έγκυρα και ενδιαφέροντα μουσείακαι μία μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και μαγαζιά κατακλύζουν τη σύγχρονη μητρόπολη. Βρείτε φθηνά ξενοδοχεία στη Ζυρίχη και γνωρίστε την ενεργητική και ζωντανή πλευρά της.
Από Ελλάδα για Ζυρίχη μπορεί να πάει κανείς, μεταξύ άλλων, με απευθείας πτήσεις με τις
  • Αναχώρηση: Νοέμβριος 2014
1Σ
2Κ
3Δ
4Τ
5Τ
6Π
7Π
8Σ
9Κ
10Δ
11Τ
12Τ
13Π
14Π
15Σ
16Κ
17Δ
18Τ
19Τ
20Π
21Π
22Σ
23Κ
24Δ
25Τ
26Τ
27Π
28Π
29Σ
30Κ
100
67
33
Δείτε τις πτήσεις

Πληροφορίες για Ζυρίχη

Η Ζυρίχη των 380.000 κατοίκων διατήρησε ουδέτερη στάση και σταθερότητα και στους δύο παγκόσμιους πολέμους, με αποτέλεσμα να μην υποστεί τις φθορές και τις καταστροφές που υπέστη όλη η Ευρώπη. Έτσι, τίποτα δεν ανέκοψε την πορεία της ανάπτυξής της, φτάνοντας σήμερα να έχει το πιο επιτυχημένο τραπεζικό σύστημα και το τέταρτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο παγκοσμίως. Το ποτάμι Limmat χωρίζει τηνπρωτεύουσα της Ελβετίας στη μέση, σχηματίζοντας δύο διακριτές αλλά ισότιμες περιοχές. Στη δυτική όχθη του ποταμιού βρίσκεται το παλαιότερο τμήμα της Ζυρίχης που, εκτός από κάποια σημαντικάορόσημα της πόλης, κατακλύζεται από γραφεία και εμπορικά καταστήματα.

Στη Ζυρίχη θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το μεγαλύτερο ρολόι του κόσμου!
Στην ανατολική όχθη πολυάσχολοι δρόμοι και καφετέριες περιβάλλουν το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και τους χαρακτηριστικούς δίδυμους πύργους που κυριαρχούν στον ορίζοντα της πόλης.

Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης (Flughafen Züric) βρίσκεται 13 χιλιόμετρα βόρεια της Ζυρίχης και είναι προσβάσιμο με προαστιακό σιδηρόδρομο, με τρένο (S-Bahn, InterCity, Eurocity και InterRegio) και με λεωφορείο.

Μεταφορά και Μετακίνηση

Η μετακίνηση στη Ζυρίχη διεξάγεται με λεωφορείο, τραμ, τρένο και φέρι.Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 6.00 CHF και η ελάχιστη ταρίφα των ταξί είναι 6.00 CHF.

Οδηγός Ζυρίχης

  • Στη πλευρά της Ζυρίχης που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Limmat, στην περιοχήLindehof, υπάρχουν όμορφα και εντυπωσιακά αξιοθέατα. Ο Ναός του Αγίου Πέτρου (St. Peterskirche) είναι χτισμένος σε μπαρόκ και γοτθικό ρυθμό, επάνω στα υπολείμματα παλιών ναών του 9ου αιώνα.Είναι διάσημος για τον Πύργο Ρολογιού του, ο οποίος φιλοξενεί το μεγαλύτερο ρολόι της Ευρώπης, με διάμετρο 8.7 μέτρα. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το πρώην Αβαείο Fraumünster. Το αβαείο ιδρύθηκε το 853, με σκοπό να φιλοξενήσει τις γυναίκες της αριστοκρατικής τάξης. Το σημερινό κτίριο χρονολογείται από τον 13º αιώνα, με εντυπωσιακά υαλογραφήματα των Chagall και Giacometti.

  • Στην ανατολική όχθη του Limmat βρίσκεται το αντίπαλο δέος και το τελευταίο μέλος της τριάδας των πιο σημαντικών θρησκευτικών κτιρίων της Ζυρίχης. Ο ρωμαΐζουσας αρχιτεκτονικής ναός Grossmünster κυριαρχεί στο τοπίο, με τους δίδυμους πύργους από τους οποίους γίνονταν τα κηρύγματα κατά την Ευαγγελική Αναμόρφωση της Ζυρίχης. Οι δίδυμοι πύργοι χτίστηκαν το 15º αιώνα και οι τρούλοι προστέθηκαν το 18º αιώνα, ενώ τα όμορφα υαλογραφήματα του Giacometti προστέθηκαν μόλις τον 20º αιώνα. ΟGrossmünster είναι ίσως το σημαντικότερο ορόσημο της Ζυρίχης και η σημασία του είναι τεράστια για το λαό της πόλης.
Το Μουσείο Καλών Τεχνών Kunsthaus φιλοξενεί μία μεγάλη συλλογή εκθέσεων απόμεσαιωνικές θρησκευτικές εικόνες έως και πίνακες ζωγραφικής ιμπρεσιονιστών καιμεταϊμπρεσιονιστών καλλιτεχνών, μία πλούσια συλλογή με γλυπτά του Alberto Giacomettiκαι έργα σύγχρονης τέχνης του 20ου αιώνα, των MonetVan Gogh και Rodin.
Ακολουθεί το Εθνικό Μουσείο της Ελβετίας (Schweizerisches Landesmuseum), που έχει κι αυτό την έδρα του στην πόλη της Ζυρίχης. Το μουσείο παρουσιάζει την ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού της Ελβετίας, εκθέτοντας μεσαιωνικά γλυπτά και τμήματα αρχαίων ναών και σπιτιών. Στον πρώτο όροφο θα βρείτε μία τεράστια συλλογή από πανοπλίες, όπλα και στρατιωτικά αναμνηστικά, καθώς και αναπαραστάσεις των μεσαιωνικών ελβετικών νοικοκυριών.

Για την είσοδο και τη διαμονή σας δεν απαιτείται Visa, καθώς μπορείτε να κλείσετεαεροπορικά εισιτήρια για Ζυρίχη με έγκυρο διαβατήριο ή την αστυνομική σας ταυτότητα.
Οι επίσημες γλώσσες της Ελβετίας είναι τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα ρομανσικά.

Ζυρίχη - Οι καλύτερες προτάσεις για
ΦΑΓΗΤΟ

Maison Blunt

9.3
 
Gasometerstr. 5
Tel.:+41432110033
Unbedingt die hausgemachte Zitronenlimonade und/oder die warme Mezzeplatten probieren.
by: Sillium

Hiltl

9.2
 
Sihlstr. 28
Tel.:+41442277000
Loved the vegan chocolate mousse I just had at the world's oldest vegetarian restaurant!
by: flânerie

La Stanza

9.2
 
Bleicherweg 10
Tel.:+41438176282
Perfect Cappuccino!
by: Matthias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου