Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014


Ταξίδι με κατοικίδια


Για να ταξιδέψετε μαζί με το κατοικίδιό σας πρέπει να κάνετε αίτηση μεταφοράς του κατά την κράτηση του εισιτηρίου σας. Αν η αγορά του εισιτηρίου γίνει από το site μας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κρατήσεων και να μας ενημερώσετε για τη μεταφορά του κατοικίδιου σας.*

Μεταφορά κατοικίδιου στην καμπίνα αεροσκάφους

Η μεταφορά του κατοικίδιου (Γάτες, σκύλους και κουναβιών) μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους επιτρέπεται μόνο μέσα σε ειδικό κουτί. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφέρετε παραπάνω κατοικίδια, τότε βασική προϋπόθεση για τη μεταφορά τους είναι να βρίσκονται στο ίδιο κλουβί καθώς και να είναι εξοικειωμένα μεταξύ τους.

Οι διαστάσεις του κουτιού δεv πρέπει να ξεπερνούν τα 55εκ. μήκος x 40εκ. ύψος x 23εκ. πλάτος. Το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά του αποτελεί η επίδειξη του βιβλιάριου υγείας του στο check-in καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικό μικροτσίπ-ταυτότητα. Για ταξίδια εξωτερικού απαιτείται διαβατήριο κατοικίδιων. 

Το κατοικίδιο πρέπει να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας με εμβόλιο εν ισχύ την ημέρα που ταξιδεύει. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση. Εάν το κατοικίδιο εμβολιάστηκε για πρώτη φορά κατά της λύσσας, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει πριν από την παρέλευση 21 ημερών από την ημερομηνία του εμβολιασμού. Ο ίδιος περιορισμός των 21 ημερών εφαρμόζεται σε περίπτωση εμβολιασμού μετά τη λήξη του προηγούμενου εμβολίου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.
Μεταφορά κατοικίδιου στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών 

Σε περίπτωση που το βάρος του κατοικίδιου ξεπερνάει τα 8 κιλά, τότε η μεταφορά γίνεται μόνο στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών, ακολουθώντας την ανάλογη διαδικασία κράτησης. Η μεταφορά κατοικίδιων στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών πραγματοποιείται μόνο στα αεροσκάφη τύπου Airbus 320 & 321, τοποθετημένα σε ειδικά κλουβιά που πρέπει να έχετε προμηθευτεί οι ίδιοι.

Χρεώσεις
Για την μεταφορά του κατοικίδιου σας , σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου, είτε στον χώρο της καμπίνας των επιβατών είτε στον χώρο αποσκευών, ισχύουν οι παρακάτω χρεώσεις*:


ΚατηγορίαΠτήσεις ΕσωτερικούΠτήσεις Εξωτερικού

Καμπίνα (μέχρι 8 κιλά)EUR20 / GBP15 / USD25EUR40 /GBP30 / USD50

Χώρο αποσκευών medium (μέχρι 25 κιλά)EUR40 / GBP30 / USD50EUR80 /GBP65 / USD105

Χώρο αποσκευών large (πάνω από 25 κιλά)EUR80 / GBP65 / USD105EUR150 /GBP120 / USD200

* Στην περίπτωση που η αποστολή του κατοικίδιου προϋποθέτει τη χρήση της υπηρεσίας του cargo, οι ανωτέρω χρεώσεις δεν ισχύουν. Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με το αρμόδιο Τμήμα Εμπορευμάτων (Cargo):
Τηλ.: +30 210 3543700, +30 210 3543 095/ 096
Fax: +30 210 3543198
Ε-mail Supervisor: cargosupervisor@aegeanair.com
  • Οι χρεώσεις ισχύουν ανά διαδρομή.
Εκπαιδευμένοι σκύλοι-οδηγοί (συνοδοί επιβατών με προβλήματα όρασης και ακοής) δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση, πρέπει όμως να δηλωθούν κατά την κράτηση του εισιτηρίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε τους περιορισμούς στη μεταφορά ζώων.
Εάν το κατοικίδιό* σας ταξιδεύει ασυνόδευτο  ή εάν ενδιαφέρεστε για τη μεταφορά άλλων ειδών ζώων, επικοινωνήστε με το τμήμα cargo της εταιρείας μας. Επιπλέον, κατοικίδιοι σκύλοι, γάτες και κουνάβια για πτήσεις προς Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να μεταφέρονται μόνο προς το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και μόνο ως φορτίο. Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Εκπαιδευμένοι σκύλοι-οδηγοί (συνοδοί επιβατών με προβλήματα όρασης και ακοής) δεν επιβαρύνονται με καμία χρέωση, πρέπει όμως να δηλωθούν κατά την κράτηση του εισιτηρίου.Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε κάποιο άλλο είδος ζώου, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα cargo της εταιρείας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου