Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ταξιδιωτικός oδηγός για ΧΑΝΙΑ


  Πληροφορίες  
  Κλίμα - Πότε να πάτε   Πρόγνωση καιρού
 
Το κλίμα είναι γλυκό και ευχάριστο όλες τις εποχές και σίγουρα κάθε εποχή ο επισκέπτης θα ευχαριστηθεί την επίσκεψη του στη πόλη. Παρόλα αυτά ο επισκέπτης θα πρέπει να γνωρίζει πως η περιοχή είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά και ειδικά το καλοκαίρι υπάρχουν πάρα πολλοί τουρίστες στη περιοχή Ελληνες και ξένοι.Αυτό, αφενός, ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος διαμονής τους καλοκαιρινούς μήνες στη περιοχή,αφετέρου,δεν βοηθάει να ευχαριστηθεί κανείς τη πόλη και την υπέροχη ατμόσφαιρά της. Αν λοιπόν δεν θέλετε να είστε στριμωγμένοι στις παραλίες, τα καφέ-εστιατόρια και τους δρόμους ανάμεσα σε πολλούς άλλους,προτείνω την Άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού σαν καλύτερες εποχές για μια επίσκεψη στα Χανιά και τη γύρω περιοχή. Άλλωστε οι θάλασσες στη περιοχή είναι αρκετά ζεστές και επιτρέπουν το κολύμπι από την Άνοιξη.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Τοποθεσία  
 
Τα Χανιά βρίσκονται στο δυτικότερο άκρο της Κρήτης και είναι η πρωτεύουσα του Ν.Χανίων. Τα Χανιά είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης ,μετά το Ηράκλειο, με πληθυσμό περίπου 60.000κατοίκους.Η πόλη βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό άκρο του Ν.Χανίων και είναι κτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας. Τα Χανιά γνώρισαν πολλούς κατακτητές και κατοχές ανά τους αιώνες πράγμα που αποτυπώνεται καθαρά στην αρχιτεκτονική της πόλης.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Πώς να φτάσετε   Χάρτης     ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου
 
Η Αnek lines έχει καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά για Χανιά,στο λιμάνι της Σούδας.Το ταξίδι διαρκεί περίπου 8 ώρες με το απλό πλοίο και 5 περίπου με τα high speed. Η πόλη διαθέτει αεροδρόμιο,στο Ακρωτήρι Σούδας,περίπου 15χιλ.απ΄τη πόλη. Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χανίων είναι συχνές και πολλές φόρες οι εταιρίες κάνουν προσφορές εισιτηρίων χαμηλού ναύλου προς τα Χανιά από Αθήνα. Καθημερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανίων γίνονται από την aegean και την olympic air. Έχω κάνει το ταξίδι και με τις δύο εταιρίες και νομίζω πως δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές ανάμεσα τους...κάθε φορά επιλέγω αυτή που έχει το φτηνότερο εισιτήριο στις βολικότερες ώρες αναχώρησης.Το ταξίδι με το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του Ελ.Βενιζέλου στην Αθήνα ως το αεροδρόμιο Χανίων διαρκεί περίπου 1ώρα.
  Μετακινήσεις  
 
Δεν ξέρω αν υπάρχει λεωφορείο που να συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης γιατί εγώ επιλέγω τη λύση της ενοικίασης αυτοκινήτου για τη μεταφορά μου στη πόλη και τις βόλτες κατά την παραμονή μου εκεί.Στο αεροδρόμιο των Χανίων υπάρχουν πολλές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων και εύκολα βρίσκει καθένας τι θέλει με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. το τηλέφωνο του αεροδρομίου στα Χανιά για περισσότερες πληροφορίες είναι: (0821)63 264,63 219
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μνημεία  
 
Το ομορφότερο κομμάτι της πόλης είναι το ενετικό λιμάνι και η περιοχή της παλιάς πόλης δίπλα σ΄αυτό.Η παλιά πόλη είναι ένα σύμπλεγμα μικρών γραφικών πλακόστρωτων σοκακιών που συνδέονται μεταξύ τους συχνά με σκαλοπάτια.Τα κτίρια είναι διώροφα,παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σ΄αυτά στεγάζονται μικρές πανσιόν,μαγαζιά με αναμνηστικά και είδη δώρων,εστιατόρια,ρακάδικα,κτλ. Εδώ η ενετική αρχιτεκτονική συναντάει την οθωμανική και νεοκλασική αρχιτεκτονική των νεότερων χρόνων, σε ένα αρμονικό σύνολο. Η ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης είναι υπέροχη κάθε εποχή του χρόνου,αλλά εγώ προτιμώ καλύτερα τις περιόδους προς το τέλος του Φθινόπωρου και την αρχή της Άνοιξης όταν στη πόλη είναι λιγότεροι οι τουρίστες και οι βόλτες πιο απολαυστικές. Η παλιά πόλη είναι κτισμένη μέσα στο ενετικό κάστρο(σώζονται τμήματα απ΄αυτό). Στο κέντρο της πόλης αξίζει μια επίσκεψη στη δημοτική αγορά των Χανίων η οποία είναι στεγασμένη σε πολύ όμορφο και ιδιαίτερο κτίριο..εδώ θα βρείτε από λαχανικά και βότανα από την κρητική φύση ως κρέατα και ψάρια !
  Διαδρομές  
  Εκτός  
 
50χιλ. δυτικά από τη πόλη των Χανίων βρίσκεται μια απ΄τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης ,τα Φαλάσαρνα. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας που έχει, αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της. Κάθε χρόνο το καλοκαίρι συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος τουριστών για την υπέροχη λευκή της άμμο και τα πεντακάθαρα νερά της. Η παραλία έχει βραβευτεί σαν μια απ΄τις ομορφότερες και καθαρότερες παραλίες της Κρήτης και έχει βρεθεί στο top10 των καλύτερων παραλιών της Ευρώπης. Επίσης στον λόφο του προφήτη Ηλία,στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου,βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων.Η γύρω περιοχή έχει πάρκο και είναι πολύ όμορφο για μια μικρή βόλτα μετά την επίσκεψη στο μνημείο. Φυσικά οι κοντινές διαδρομές με αφετηρία τη πόλη των Χανίων είναι πάρα πολλές και οι παραλίες η μια καλύτερη απ΄την άλλη.
Διάβασε 1 ακόμα εμπειρία
  Μην χάσετε  
Αν έχετε χρόνο και όρεξη μη χάσετε μια επίσκεψη στο φαράγγι της Σαμαριάς και εκτός του ιδιαίτερου φυσικού του κάλλους είναι και μια καλή ευκαιρία να δείτε τα κρι-κρι. Ο κρητικός αίγαγρος,δηλ. το κρι-κρι,ζούσε παλιότερα σε όλη τη Κρήτη,αλλά λόγω του ανεξέλεγκτου κυνηγιού του κινδυνεύει με εξαφάνιση στις μέρες μας. Στη φαράγγι της Σαμαριάς υπάρχουν ακόμα αρκετοί εκπρόσωποι του είδους για όποιον ενδιαφέρεται να τους δει. Στα Χανιά θα βρείτε τουριστικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές στη περιοχή αν δεν θέλετε να πάτε μόνοι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου