Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τρεις ιδανικοί προορισμοί για να... «ξεσκάσετε» το τριήμερο της Πρωτομαγιάς!

Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2015 18:20 μμ
Από τη Δανάη Μπακογιάννη
Τρεις ιδανικοί προορισμοί για να... «ξεσκάσετε» το τριήμερο της Πρωτομαγιάς!
Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έχει σχεδόν φτάσει και είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να οργανώσουμε μία μικρή απόδραση, να κάνουμε ένα διάλλειμα ακόμα, μιας και το Πάσχα μόλις πέρασε... Αλλά φαντάζομαι ότι όλοι το περιμένετε με ανυπομονησία αυτό το τριήμερο, ε;
Ψάχνοντας για διάφορους προορισμούς κατέληξα σε τρεις που νομίζω είναι ιδανικοί για όσους δεν θέλουν να ταξιδέψουν πολλές ώρες και θέλουν να κερδίσουν χρόνο στο μέρος που θα επιλέξουν...
Θα ξεκινήσω με την Ύδρα, έναν προορισμό που απέχει 1 ώρα και 50 λεπτά από την Αθήνα αν πάτε με δελφίνι από τον Πειραιά, αλλιώς μπορείτε να πάρετε θαλάσσιο ταξί από την Ερμιόνη και να περάσετε απέναντι στο νησί.
Η Ύδρα, λοιπόν, είναι ένα αρχοντικό και γραφικό νησάκι γεμάτο με πετρόχτιστες μονοκατοικίες και καταλλύματα, όλα σε ύφος παραδοσιακό νησιώτικο. Θα γνωρίζετε ήδη ότι στο νησί δεν επιτρέπονται τα αμάξια, αλλά μην ανησυχείτε, οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές για να περπατήσετε (και η θερμοκρασία δεν έχει ανέβει και τόσο πολύ πια!) και μην ξεχνάτε πως τα γαϊδουράκια είναι εκεί για να σας ξεναγήσουν...
Ξέρω πως το νησί δεν φημίζεται για τις παραλίες του, αλλά αν θέλετε να κάνετε την πρώτη σας βουτιά, για όσους δεν την έχουν κάνει ακόμα, υπάρχουν παραλίες που θα σας καθηλώσουν. Η μοναδική αμμουδερή παραλία του νησιού είναι το «Μανδράκι», αριστερά της πόλης. Δυτικά της πόλης βρίσκεται η Σπηλιά και η Υδρονέτα, και οι δύο βραχώδεις, αλλά προσβάσιμες με τα πόδια, κατάλληλες για βουτιές από τα βράχια! Η παραλία «Μικρό Καμίνι» είναι μία οργανωμένη παραλία με βότσαλο και ρηχή, ιδανική για οικογένειες.
Για όσους λατρεύουν το υποβρύχιο ψάρεμα σας έχω τη λύση! Κατευθυνθείτε νοτιοδυτικά και θα συναντήσετε την παραλία του Αγίου Νικολάου. Εκεί απολαύστε το ψάρεμά σας... Για τους υπόλοιπους, κάτω από το βουνό Έρως απλώνεται ένα ησυχαστήριο, η παραλία Νησίζα στην οποία μπορείτε να μεταβείτε με τα γαϊδουράκια και από την οποία βλέπετε την ομώνυμη βραχονησίδα. Βορειοανατολικά του νησιού βρίσκεται η ομορφότερη κατά πολλούς παραλία του νησιού η Λιμνιόνιζα την οποία πρέπει να την επισκεφτείτε έχοντας μαζί σας νερό και κάτι να φάτε, καθώς είναι ανοργάνωτη.
Σχετικά με το τι μπορείτε να δείτε στη Ύδρα, σε όσους αρέσουν οι μονές και τα μοναστήρια οι επιλογές... πολλές! Ενδεικτικά, η Μονή Αγίας Ευπραξίας, η οποία χρονολογείται από το 1865 είναι ένα γυναικείο μοναστήρι που αξίζει να επισκεφθείτε. Πολύ κοντά βρίσκεται η Μονή Προφήτη Ηλία, η οποία βρίσκεται μέσα στο δάσος και η πλούσια βιβλιοθήκη της συντονίστηκε από τον Ηγούμενο Ιερόθεο Κωστόπουλο. Για όσους αντέχουν το περπάτημα η θέα από τη Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Ζούρβας στο λιμανάκι Λέδιζα θα σας ανταμείψει.
Όσο ήρεμη και να σας φανεί η διάρκεια της ημέρας, η νύχτα τη διαδέχεται με αρκετά μικρά μπαράκια για όλα τα γούστα, να σας φτιάχνουν το κέφι.Και φυσικά δε θα σας μιλήσω για το φαγητό... Είναι σίγουρο πως ταβερνούλες να φάτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας θα βρείτε πολλές, ειδικά δίπλα στην παραλία!
Όοσ για το που θα μείνετε; «Cotommatae 1810 - Boutique Hotel», ένα παραδοσιακό αρχοντικό που μεταμορφώθηκε σε ένα ξενοδοχείο και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή...
Σαν δεύτερο προορισμό σας προτείνω το Πήλιο... Ποιός λέει όχι σε ένα μέρος που είναι ιδανικό για όλες τις εποχές, που όποτε κι αν πας ή σε όποιο χωριό του κι αν πας δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσει ποτέ; Δεν θα σας μιλήσω για όλα τα υπέροχα χωριουδάκια που μπορείτε να επισκεφθείτε αλλά θα σταθώ σε 1-2 που θα σας μείνουν αξέχαστα, όπως το Χορευτό και το Μούρεσι. Είναι μέρη που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, πράσινο και γαλάζιο και είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη.
Θα αναφερθώ πρώτα στο Χορευτό, ένα τοπίο καταπράσινο που καταλήγει σε μία υπέροχη παραλία 2,5 χλμ. με καταγάλανα νερά και άσπρη αμμουδιά. Δείτε το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου χτισμένο στα ερείπια ενός αρχαίου ναού. Αν σας αρέσει το περπάτημα στη φύση ένα καταπράσινο μονοπάτι, οδηγεί από το βόρειο μέρος του χωριού στις πανέμορφες ερημικές αμμουδιές Παρίσαινα και Ανάληψη.
Στο Χορευτό, όπως και σε όλα τα χωριά του Πηλίου, μπορείτε να «χαθείτε»μέσα στα πλακόστρωτα δρομάκια του, να επισκεφθείτε τις πλατείες με τους τεράστιους πλάτανους και να ψωνίσετε παραδοσιακά προϊόντα από τα μαγαζάκια. Σχετικά με τη διαμονή σας μία καλή επιλογή είναι ο «Ξενώνας Έναστρον», που είναι σίγουρο πως η θέα που έχει προς τη θάλασσα θα σας εκπλήξει.
Για όσους επιλέξουν το χωριό Μούρεσι, να γνωρίζετε ότι είναι ένα από τα αρχαιότερα χωριά του Πηλίου και είναι κτισμένο πάνω από μια βαθειά κοιλάδα όπου δύο ορμητικοί χείμαρροι σχηματίζουν ανάμεσα σε τεράστιους βράχους υπέροχες φυσικές λιμνούλες. Το χωριό έχει θέα το Αιγαίο και βλέπει στο λιμανάκι της Νταμούχαρης, όπου γυρίστηκαν αρκετές σκηνές του «Mama Mia». Αυτή η παραλία δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο κανέναν και δικαίως επιλεχθηκε από τους ξένους παραγωγούς, μιας και η ομορφιά της μπορεί να κόψει την ανάσα! Το χωριό είναι επίσης ιδανικό για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, αφού από το Μούρεσι μπορείτε να περπατήσετε σε σηματοδοτημένα μονοπάτια που κατευθύνονται προς τον Κισσό και προς τον Άγιο Ιωάννη μέσα σε πυκνόφυτο δάσος.
Για να κοιμηθείτε το βράδυ θα σας πρότεινα τον Ξενώνα «Μυστικό του Βουνού»ένα πέτρινο ξενοδοχείο που θα σας κλέψει την καρδιά!
Τέλος, θα σας προτείνω τη Ναύπακτο, μία όμορφη πόλη που κρύβει πολλές εκπλήξεις! Όοσ και αν δεν το πιστεύετε έχει πολλά πράγματα να επισκεφθείτε... Μπορείτε να περπατήσετε στο λιµάνι µε τα αγάλµατα του Γεώργιου Ανεµογιάννη και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, στον δυτικό βραχίονα, να αποτελούν σήµα κατατεθέν. Μην ξεχάσετε να κάνετε και μία βόλτα στο Ενετικό Κάστρο, στο λόφο πάνω από την πόλη (µετά τις 14:30 κλείνει, οπότε προτιμήστε να το επισκεφθείτε πρωί). Από το Ενετικό Κάστρο θα θαυµάσετε από ψηλά το Βεζύρ Τζαµί και την οικία του οπλαρχηγού Κίτσου Τζαβέλλα.
Το βράδυ περπατήστε στο Στενοπάζαρο, ενώ όταν πεινάσετε, μία σίγουρη επιλογή είναι η «Κουζίνα Μαρία Λόη», το εστιατόριο της γνωστής σεφ που βρίσκεται σε μία όμορφη τοποθεσία στο λιμάνι!
Μία ιδανική επιλογή για τη διαμονή σας είναι το NafsHotel, ένα μοντέρνο ξενοδοχείο που δεν θα σας απογοητεύσει.
Και να θυμάστε, μια μακρά λίστα από δραστηριότητες περιτριγυρίζουν την περιοχή από Wind/ Kite-Surfing στα νερά της Ψανής, κατάβαση με ποδήλατο από το κάστρο, Rafting στον ποταμό Εύηνο, ορειβασία, πεζοπορία, ιππασία, διαδρομές 4Χ4 και ο κατάλογος συνεχίζεται μακρύς…
Ό,τι κι αν επιλέξετε... καλά να περάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου